Nelis en Bianca van den Bergvlag KameroenKameroen

Nelis en Bianca werken sinds 1995 voor Wycliffe [en partnerorganisatie SIL] Bijbel-vertaalwerk in Kameroen. Eerst in Oost Kameroen, vooral onder de Makaa bevolking, waar ze hebben bijgedragen aan het opzetten van moedertaalonderwijs, het vertalen van de Bijbel en de Jezusfilm.

Sinds 2001 wonen ze met hun kinderen in de hoofdstad Yaoundé waar ze op verschillende manieren het Bijbel-vertaalwerk in Kameroen ondersteunen.

Nelis is momenteel SIL regionaal directeur van Franstalig Afrika; Bianca houdt zich bezig met personeelszaken.

Zo hopen Nelis en Bianca het doel, het vertalen van de Bijbel, samen met de plaatselijke bevolking te verwezenlijken. Daarnaast zetten beiden zich ook op andere manieren in: Bianca is betrokken bij kinderclubs en Bijbelstudiegroepen. Nelis preekt regelmatig en samen geven ze lokaal huwelijksbegeleiding.


Help Nelis en Bianca om dit belangrijke werk te doen, door:

  • hen te steunen in gebed;
  • mee te leven in hun werkzaamheden en persoonlijk leven [een mailtje is welkom: nelis_vandenberg[at]sil.org];
  • in Nederland zoveel mogelijk mensen actief te betrekken bij hun werk;
  • financiële ondersteuning.

Het zogenoemde thuisfrontcomité bestaat uit leden van ondersteunende gemeenten. Dat zijn naast onze gemeente ook Alblasserdam, Eindhoven, Sliedrecht en anderen.

In Lelystad wordt het thuisfrontcomité vertegenwoordigd door de fam. G. J. Esenkbrink, tel: 0320-232692 [mailadres g.esenkbrink[at]chello.nl]